מוחמד עמאש محمد عمّاش

מוחמד עמאש محمد عمّاش

 

תושב ג'סר, מדריך טיולים מוסמך ופעיל ויזם חברתי, בעל תואר ראשון ושני במדעי מדינה, בהתמחות מדיניות ציבורית. כפעיל חברתי עסק בעיקר בתחום הנוער והצעירים, כמנהל מחלקת נוער ומנטור ארצי למנהלים חדשים בתחום החינוך הבלתי פורמלי.

תמים אבו חיט تميم أبو خيط

תמים אבו חיט تميم أبو خيط

עיתונאי ואיש מדיה ותוכן, בלוג, איש הייטק, בעל אתר חדשות בערבית באינטרנט, פעיל חברתי ופוליטי, מארגן קבוצות וקהילות. פעיל בשותפות יהודית ערבית, מתוקשר חזק לחברה היהודית.

מרווה אבו ג'וילה مروى أبو جويلة

מרווה אבו ג'וילה مروى أبو جويلة

יזמית ופעילה חברתית מביר אלסכה (זמר). כיהנה כיושבת ראש אגודת האקדמאים והצעירים בזמר. מנתחת התנהגות במוסדות חינוך. בעלת תואר שני בניהול ויישוב סכסוכים מאוניברסיטת בר אילן. מנחת קבוצות נוער, קבוצות קהילתיות וצוותי חינוך בבתי ספר.

כמאל אגברייה كمال إغبارية

כמאל אגברייה كمال إغبارية

תושב יפו. בעל תואר ראשון במדעי המדינה ותואר שני בממשל ומדיניות ציבורית. מנחה קבוצות. בעל ניסיון רב בהנחיית קבוצות של העצמה ופיתוח מנהיגות ערבית-יהודית. בעבר שמש כיו"ר מועצת התלמידים של תל אביב-יפו (האזרח הערבי הראשון והיחיד עד כה) וכיו"ר ועד שכונת עג'מי. משמש כיועץ ראש עיריית תל אביב-יפו לענייני הקהילה הערבית. מתמחה בהכנה והנחייה של תהליכים בין-תרבותיים לשילוב מורים ערבים בבתי-ספר יהודים ולהפך. עובד במכון מרחבים משנת 2004.

ח’יריה עיסא خيرية عيسى

ח’יריה עיסא خيرية عيسى

בת 73, אם לשלוש בנות ובן אחד, השקיעה כל מאמציה בגידול ילדיה למען חיים טובים יותר, למרות הקשיים שחוותה. היא הייתה המפרנסת היחידה שכן בעלה לא עבד, ועבדה כאתופרת כדי לספק את צרכי משפחתה. בזכות מאמציה, אחת מבנותיה היא רוקחת, והשנייה עורכת דין, והיא דוגמה לעמידות ולכוח הרצון של האישה הערבית העצמאית.

אומנייה חאג' יחיא أمنية حاج يحيىjpeg

אומנייה חאג' יחיא أمنية حاج يحيى

הבאת חלאחלה هبات خلاخلة

הבאת חלאחלה هبات خلاخلة

הבאת חלאחלה משפרעם, בת 53 ואם לשלושה ילדים.עבדה כ 15 שנים בתחום הנהלת החשבונות,כיום היא עובדת עם קשישים בחברה לסיעוד באזור חיפה. היא מאוד אוהבת את העבודה עם אוכלוסייה זו ומרגישה סיפוק רב מהעשייה בתחום.

ח'יתאם מסרי ختام مصري

ח'יתאם מסרי ختام مصري

ח'יתאם מסרי – מזמר, פעילה חברתית, שפית שמבשלת אוכל אותנטי ומסורתי שמספר את התרבות ומשמר את המסורת העתיקה. שותפה לפרויקטים של חיים משותפים, עושה סדנאות שונות של סבונים, פולקלור וסטורי טילינג.

מוסלם מרעי مسلم مرعي

מוסלם מרעי مسلم مرعي

מרעי מוסלם הוא מנהל הרישום והקבלה במכללת השריעה בכפר ברא וחבר בהנהלת המכללה. בנוסף, הוא מוביל פרויקטים חינוכיים ומשתף פעולה עם מוסדות אקדמיים כמו מכללת אונו ובית ברל. למוסלם תואר ראשון בפיזיותרפיה ותואר שני במנהל עסקים עם התמחות בניהול ארגונים ללא כוונת רווח. הוא מתעניין בפיתוח תחום ההשכלה האקדמית ובחיזוק הקשרים בין החברה הערבית למוסדות אקדמיים.

מאי זקנון - חיפה

מאי זקנון ماي زكنون

מורה ומנהלת תוכניות בעמותת בלנדר – עמותה לקידום חיים משותפים ולימודי השפה והתרבות הערבית. תושבת חיפה. אוהבת לקרוא, לצלם ולהקשיב למוזיקה בכל השפות. מאמינה ופועלת ליצירת חיים משותפים בארץ ורואה בלימוד ערבית חלק בלתי נפרד מכך. בוגרת תואר ראשון בפכ"מ.

רקע אפור חלק

דוד חסון

נשוי ליסכה ואבא ל4 ילדים חמודים, מעך 15 שנות ניסיון בהדרכה מתוכם 8 שנים בחברה הבדואית. עובד כוכבי המדבר ב5 שנים האחרונות.

ראיד פדילה رائد فضيلة

ראיד פדילה رائد فضيلة

בן 57, נשוי ואב לארבעה ילדים. נולדתי וגדלתי בעיר טירה. מדריך טיולים מוסמך, אוהב טבע ואיכות הסביבה.

ווטפא ג'באלי

ווטפא ג'באלי

דר

ד״ר אמאני כמאל ג׳אבר د. اماني كمال جابر

סוהיר עוקל

סוהיר עוקל سهير عوكل

יוסף סואעד

יוסף סואעד يوسف سواعد

יסמין עמאר

יסמין עאמר ياسمين عامر

רים כמאל קורמטה

רים כמאל קורמטה ريم كمال قرمطه

אחמד שיך יוסף

אחמד שיך יוסף احمد شيخ يوسف

בראנסי נהאד

בראנסי נהאד برانسي نهاد

מוחמד מחמוד נאשף

מוחמד מחמוד נאשף محمد محمود ناشف

WhatsApp Image 2023-03-07 at 14.04.02

סובחייה חלאחלה אלחאלדי

בת שישים ושש , ילידת שפרעם למשפחה מסורתית , אמא לארבעה בעלת תואר שני בחינוך מיוחד וניהול מערכות חינוך. נשואה לד״ר חאלד אלחאלדי מרצה לשעבר במכללה להכשרת עובדי הוראה, פנסיונרית של משרד החינוך לאחר 27 שנות ניהול בית הספר לח האני מאמין שלי: מאמינה בחיים משותפים, חונכתי וגדלתי על כך, וגם חינכתי את הבנים שלי על ערכים, קבלת האחר, לתת כבוד לזולת, לאדם כאדם בלי להתייחס לדת ולאום וגזע.

IMG-20230306-WA0001

נחמה מארי (חאג' יחיא)

גרה בטייבה מעל 50 שנה. אמא ל4 ילדים מאמינה שרק הכרות בין העמים תיצור אמון ורצון לחיות יחד… מטרתי בחיים שכמה שיותר אנשים יגיעו לטייבה ויכירו מקרוב את שכניהם.

ניבין אליאס

ניבין אליאס نيڤين مخول الياس

ניבין אליאס نيڤين مخول الياس מצאצאי בירעם נולדה בג'יש الجش. נשואה לנסין, בן הכפר ואם לשלושה. סמנכ"לית העמותה הארמית העוסקת בהחייאת השפה הארמית ושילוב בקהילה בארץ. מארחת קבוצות ומגישה אוכל ארמי אותנטי ומסבירה על ארמים והמרונים.

האני ערוך

האני נסור هاني نصور

יליד ראמה, נשוי לנאדרה ואב לבן. כיום מתגורר בשפרעם עם משפחתו. האני הוא מדריך תיירים מוסמך ואיש מכירות בתחום היהלומים ב- CAPRICE, מרכז יהלומים בינלאומי. בעברו היה שותף להקמת מלון Marriott Hotel בנצרת. קודם לכן התגורר בארה"ב, והיה מנהל תפעול, מכירות, ושירות במסעדת Corrado NYC, ניו יורק. עבר קורסים רבים בתחומי התיירות, נסיעות ותעופה. בוגר סדנת ניהול ומנהיגות, בניו יורק, ארה"ב, לצד סדנאות שיווק, מכירה ושירות לקוחות, מטעם CAPRICE. האני נהנה לשלב בין העולמות – העסקי והחברתי, ולקדם חברה משותפת דרך תיירות חברתית

נאדרה

נאדירה ח'וריה נסור نادرة خورية نصور

ילידת שפרעם, נשואה להאני ואמא לבן. נאדירה תושבת שפרעם ומדריכת סיורים בעיר ובעלת בית הארחה. בשאר הזמן היא רוקחת בבית מרקחת. בוגרת לימודי תואר ראשון ברוקחות באונ' העברית, ולימודי תעודה בעיתונאות ויחסי ציבור אוניברסיטת חיפה, במקביל ללימודי תיירות וקוצ'ינג ניהולי ארגוני. בין היתר, חברה בהנהלת עמותת הגליל לחקר החברה הערבית, בתחום הבריאות, הכלכלה והסביבה, לצד פעילות חברתית נוספת.

נאדרה מספרת על חברה משותפת: "אני אוהבת לארגן סיורים למסע משותף בין 2 העמים, לחקור וללמוד על התרבויות השונות, ולמנף חיים משותפים בין כולם, ואני אוהבת תקשורת על כל סוגיה."

Sakhnin  ?????  ?????

אמין אבו ריא أمين أبو ريا

יליד סח'נין, נשוי ואב לשלוש בנות, בוגר אוניברסיטת חיפה בסוציולוגיה ושפה וספרות ערבית. אמין הקים את מרכז המורשת הערבית בסח'נין לפני 30 שנה ומאז מפעיל את המוזיאון, עושה מחקרים בתחומי תרבות ומורשת, מפעיל סיורים רבים. המוזיאון העירוני כולל בתוכו 2,500 פריטים שמציגים את המורשת הערבית-פלסטינית והתרבות החומרית של החברה הערבית. המוזיאון נוסד בשנת 1990 בבית אותנטי בעל היסטוריה מיוחדת בגרעין הכפר סח'נין (בעיר סח'נין היום). המוזיאון מציג כלי עבודה ששימשו את החברה הערבית, חדר משפחה, כלי בית, מלאכות יד ערביות, רקמה, ובאגף נפרד את הלבוש המסורתי. לדברי אמין ""כל עם שמכבד את עצמו צריך לתעד את תרבותו. המוזיאון הזה מאפשר למבקרים להבין את הייחוד של העם הפלסטיני כחלק מהתרבות הערבית הכוללת.. אין סתירה בין הזיכרון ההיסטורי המדמם הזה לבין פיתוח תיירות".

אמין מספר על חברה משותפת: "תושבי סכנין רוצים שיבואו לבקר כאן. אנחנו מנסים בכנות לקדם יחסים טובים יותר בין יהודים לערבים. אין לנו כוונה לשכוח או להסתיר את האירועים ההיסטוריים, אלא להתקדם ליחסים חדשים וטובים יותר. התיירות היא מקדמת קשרים חברתיים ועוזרת בהכרת האחר, והיא כמובן מנוף כלכלי גדול שאנחנו זקוקים לו."

hala

האלה עמורי هالة عموري

ילידת שפרעם, נשואה ללביב – מנהל ביה"ס פנסיונר, אם לחמישה ילדים ועשרה נכדים. אשת חינוך בעברה. כיום, פעילה פוליטית וחברתית, בעיקר בתחום של שיפור וקידום תחום התיירות בשפרעם. האלה הקימה שני בתים מארחים בשפרעם – האחד בדהר אלאניס והשני – הוא בית ילדותה בעיר העתיקה. יחד עם בתה, הן שיפצו והיו הראשונות להתחיל בהחייאת האזור העתיק והפיכתו ללב תרבותי והיסטורי של העיר.

naim_hayat

נעים חייט نعيم خياط

נעים חייט, יליד טירה, מדריך טיולים במקצועו וכך גם בדרכים שלובות, נעים בעל תואר ראשון בהיסטוריה מאוניברסיטת חיפה.

ראיד

ראיד אבו ריא رائد أبو ريا

יליד ג'לג'וליה, בן 59, נשוי ואב לשלושה. בעל תואר שני במנהל עסקים התמחות משאבי אינוש ותואר ראשון בכלכלה ולימודי עבודה . ראיד עובד בכיר באחד הבנקים הגדולים בארץ. לצד עבודתו בבנק תחביביו כוללים צלילה וחקלאות לגידול עצמי. הוא למד הדרכת טיולים לקבוצות בחו"ל ובזמנו הפנוי ראיד מדריך סיורים חברתיים של דרכים שלובות להכרת החברה הערבית באזור המשולש הדרומי.

ראיד מספר על חברה משותפת: "הגעתי להדריך בדרכים שלובות מתוך אמונה בטוב ובאפשרות לחיבור אמיתי ויצירת חברה משותפת בין יהודים לערבים בישראל, כי אין דרך אחרת. אני רואה את ההשפעה החיובית והעוצמתית של היכרות אישית ומקומית בין אנשים וקהילות שכנות. אני אופטימיסט מושבע שלא מוכן להיכנע לייאוש ופסימיות."

2c443f40-8743-476e-9302-33b2de50adfc

שווקאת עאמר شوكت عامر

שאווקאת עאמר, מדריך דרכים שלובות. יליד כפר קאסם מורה לשפה הערבית ומדעים בבית ספר "אלחיאת" כפר קאסם כבר 38 שנים, רכז טיולים ופעילות חוץ בית ספרית.

Sakhnin  ?????  ?????

לוריס אבו סאלח لوريس أبو صالح

ילידת סח'נין, נשואה ואם לארבעה. בוגרת קורס הכשרה ויזמות עסקית, לצד קורסי קונדיטוריה בבתי ספר מובילים בישראל (בישולים, אסטלה, מכללת השף) ולצד השתלמויות רבות בבישול בריא. החל משנת 2015 מארחת בביתה קבוצות לארוחות. במקביל, מעבירה סדנאות וקורסים לבישול וקונדיטוריה, גם דרך משרד העבודה. לוריס מספרת כי הייעוד שבחרה נותן לה סיפוק והשראה – לארח, לבשל ובעיקר להיפגש פנים אל פנים.

לוריס מספרת על חברה משותפת: "בגיל 10 גרתי בקריית שמונה למשך 3 שנים, כיוון שאבי עבד שם. היינו מבקרים את היהודים והם אותנו. מאז הבנתי שאנחנו יכולים לחיות יחד, יהודים וערבים. לכן הבן שלי למד בבית הספר הדו לשוני. גם היום בסח'נין אני מרגישה ככה, ופוגשת הרבה יהודים שגרים בסביבה ובאים לבקר בסח'נין. מכל החוויות האלו הבנתי שאנחנו יכולים לעבוד, לגור, לבקר, ולאכול יחד. והכי חשוב – בני אדם שאוכלים יחד לא יהיו אויבים."